Terhi Tuovisella oli vain hetken aikaikkuna kuvata vaikuttava Intense pro -mallistokuva

28.11.2021, Kati Jukarainen

Intense pro on merinovillamallisto aktiiviselle ihmiselle. Monipuolisen malliston tuotteet on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön. Malliston voimakkaan intensiivisen kuvan ikuisti luontokuvaaja Terhi Tuovinen. Tutustu artikkelissa Intense pron uuteen ilmeeseen.

muonio-luontokuva-terhi-tuovinen-northoutdoor

Hetki ennen kuin sumu valtasi maiseman 

Intuitiolla suuri merkitys luontokuvauksessa. Koska luonto noudattaa omaa aikatauluaan ja oikkujaan, ei tapahtumia voi aina ennustaa. Kokemus kuitenkin auttaa aavistamaan hyviä kuvaustilanteita. Näin kävi myös Terhi Tuoviselle.

Olimme mökillä, ja näin ikkunasta, että laaja usvalautta peittää tunturit ja taivaan. Päätin kuitenkin mennä ja viritellä kameran valmiiksi, kun hämärästi usvan takaa pilkotti revontulten vihreää”, kertoo Tuovinen kuvaustilanteesta.

Instense pro -mallistokuva syntyi Muonion mökkireissulla. Kuva on otettu Pallastuntureiden suuntaan. Mahdollisuus hyvään kuvaan oli vain pienen hetken.

“Tunturit tulivat esiin niin, että muutaman kuvan sai otettua ennen kuin sumu peitti taas kaiken alleen”.

Ja vaikuttava kuvasta tulikin. 

North Outdoorin mallistokuvat ovat Suomen eturivin luontokuvaajien käsialaa. Intense pro -mallistokuvan kuvasi Terhi Tuovinen.

intensepro-terhi-tuovinen-northoutdoor

Kuvallinen ilmaisutapa on elämän mittainen matka

Siitä on jo pitkälle yli 10 vuotta, kun hankin ensimmäisen järjestelmäkameran. Sen jälkeen kamera on kulkenut mukana välillä vähemmän ja välillä enemmän”, kertoo Tuovinen.

Tuovinen on kotoisin Ivalosta. Luonnossa liikkuminen oli lapsuuden perheessä elämäntapa, ja ulkona kului kaikki liikenevä aika. Valokuvaus tuntui luontevalta valinnalta luonnossa paljon liikkuvalle Tuoviselle. Valokuvausta hän opiskeli myös ammattikorkeakoulussa kuvataide-puolella noin viisi vuotta. Kesti pitkään löytää oma tyyli.

“Opiskelun jälkeen olen alkanut enemmän löytää omaa tyyliä ja näkemystä, mutta se on varmasti elämän mittainen matka”, pohtii Tuovinen. 

Tuovinen syttyy erityisesti pohjoisen luonnolle, joka on hänelle erityisen lähellä sydäntä. 

terhi-tuovinen-northoutdoor
Lisää Terhi Tuovisen kuvia voit nähdä hänen Instagram-tilillään.

“En varmaan ikinä kyllästy seuraamaan vuodenaikojen vaihtumista ja luonnon kiertokulkua pohjoisessa. Luontokuvauksessa inspiroi se, että periaatteessa ikinä ei voi tietää mitä eteen tulee, vaan on pystyttävä heittäytymään tilanteeseen. Luontoa kuvatessa myös pysähtyy ihan eri tavalla tarkkailemaan ympäristöä, ja tulee huomanneeksi asioita, joita ei muuten huomaisi”, kertoo Tuovinen.

Lapista löytyvät mieluisimmat kuvauskohteet: “Yhtä ainoaa paikkaa on vaikea sanoa. Eniten tulee kuvattua Muonion ja Inarin alueella, mutta myös paljon Enontekiön sekä Utsjoen puolella ja Sodankylässä”, luettelee Tuovinen. 

“Nautin kuvata erilaisia tunnelmia, valoja ja värejä, mitä vaan luonnosta löytyy. Paljon tulee kuvattua maisemaa. Linnuista riekkoa ja kiirunaa tulee yritettyä kuvata eniten. Viime aikoina suot ovat vetäneet puoleensa ja varsinkin Lapin laajat aapasuot”. 

Suosikkivuodenaikaa Tuovisella on vaikeuksia valita: “Jokaisen vuodenajan kohdalla tulee aina sanottua, että se on se suosikkivuodenaika. En millään pysty nimeämään yhtä! Kaikki ajat vuodesta ovat hienoja omalla tavallaan”, nauraa Tuovinen.

terhi-tuovinen-north-outdoor
Kuvissa seikkailee välillä myös Terhin koira Maj.

Intense pro on aktiivisen ihmisen mallisto

Intense pro on ekologinen mallisto liikkuvalle ihmisille. Monipuolisesta mallistosta löytyy paitoja, housuja, kerrastoja, shortseja ja toppeja. Ohut ja hengittävä neulos tuntuu miellyttävältä iholla. Luonnostaan antibakteeriseen materiaaliin ei tartu hien haju. Jatkuvan pesemisen sijaan vaatteille riittää säännöllinen tuuletus käytön jälkeen. Kylmällä kaudella Intense pro -vaatteet soveltuvat erinomaisesti kerrospukeutumiseen. Ohuiden merinovillakerrosten kanssa olo ei ole koskaan tönkkö. Näin liikkuminen on talvellakin miellyttävää.


#terhituovinen #intensepro