search Created with Sketch.

Pukeudu sään mukaan koiralenkille

29.11.2019, Karoliina Borodavkin

North Outdoor on mukana Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa 7.–8.12.2019 osastolla 6a20.

Pukeudu sään mukaan koiralenkille. Ulkoilu maistuu mielekkäältä, kun ei tarvitse hytistä viimassa, pakkasessa tai sateessa. Kun koirakaverin hankkii, on ulos mentävä joka päivä – oli keli mikä hyvänsä!

pukeudu_sään_mukaan_koiralenkille_north_outdoor

Kerrospukeutuminen on ulkoilijan paras kaveri

Kerrospukeutumisessa lopputulos on enemmän kuin osiensa summa. Tämä johtuu siitä, että hyvin valituilla vaatteilla muodostat useamman erilaisen asukokonaisuuden. Kun vaatetus on hengittävä ja lämmin, on koiran vauhdissa helpompi pysyä hikoilematta tai kylmettymättä. Kehon lämpötilaa tasaava merinovilla on silloin ehdoton.

pukeudu_sään_mukaan_koiralenkille_north_outdoor

Kaiken perusta on aluskerros. North Outdoorin valikoimasta löydät monta hyvää vaihtoehtoa. Päälle voit pukea merinovillapaidan, takin tai molemmat.

Kolme kerrosta

Kerrospukeutuminen perusta on aluskerros. Merinovillan hyöty korostuu eniten, kun merino puetaan suoraan iholle. Hengittävä merinovilla tuntuu aina lämpöiseltä – myös hieman kosteana. Tämä johtuu siitä, että merinovilla siirtää tehokkaasti kosteutta pois iholta, ja kosteus haihtuu ilmaan. Parhaan tehon saat ominaisuudesta, kun valitset hengittävän kuorikerroksen, joka ei pakkaa kosteutta sisäänsä.

Aluskerrastoja löytyy monenlaisia. 100% merinovillainen ACTIVE (neulospaino 210 g/m²) on hyvä peruskerrasto läpi vuoden. Juoksulenkeistä nauttiva valitsee kevyen INTENSE kerraston, joka sopii leutoon syksyyn ja talven sykettävä nostavaan liikuntaan. Herkkäihoisen valinta on merino-bambuneuloksesta valmistettu SENSITIVE, jonka tuplaneuloksen ihoa vasten oleva alapuoli on pehmeää bambua. Aluskerrokseen saa monipuolisuutta merinovillaisilla t-paidoilla ja alushousuilla, joita voi käyttää ympäri vuoden. Paukkupakkasilla merinokerros ihoa vasten alushousuista alkaen tuo lisälämpöä aluskerraston alla.

Välikerros puetaan aluskerraston päälle. Merinoneuloksen paino kertoo usein tuotteen käyttötarkoituksen. Monipuolinen ja paksuneuloksinen, 260 grammaa neliömetrillä painava, ARCTIC kerrasto on erittäin lämmin valinta. Hyvin istuva ARCTIC toimii myös aluskerrastona, kun haluat pukea päälle vain yhden erityisen lämpöisen kerraston. Kylmänkokemus on yksilöllistä. Joillekin lisälämmön tuojaksi talviaikaan riittää pelkkä aluskerros, toiset pukevat jo syyssäillä alus- ja välikerraston päällekkäin. Toinen vaihtoehto 100% merinovillaiseksi välikerrokseksi on LAAVU malliston oloasua muistuttavat takki ja housut. Neuloksena niissä on terry eli tutummin froteeneulos.

pukeudu_sään_mukaan_koiralenkille_north_outdoor

Pue villapaidan alle lämmin kerrasto, kuten ACTIVE tai ARCTIC. Molemmista mallistoista löytyy korkeakauluksinen paita, joka suojaa kaulaa.

Merinovillakerrosten lisäksi tarvitset sadetta pitävän kuorikerroksen sekä jäisillä alustoilla pitävät kengät. Hyvä kuoriasu hengittää ja sen alle mahtuu 2–3 merinovillakerrosta. Joustavien ja istuvien merinovillakerrosten ansiosta liikkuminen on mukavaa ja helppoa. Koiran kanssa ulkoileva pitää huolta terveydestään valitsemalla nasta- tai kitkakengät talviolosuhteisiin.

pukeudu_sään_mukaan_koiralenkille_north_outdoor

North Outdoorin MADEINFINLAND mallistosta löytyy useita erilaisia kevyitä ja takkien alle soveltuvia villapaitoja. Lämmin ja istuva METSO korkealla vetoketjukauluksella on huippusuosittu!

Pue oikein

Pue kerrasto aina huolella. Työnnä paita housujen sisään, jotta selkään ei muodostu kylmäsiltaa. Yhdistele merinovillavaatteitasi ennakkoluulottomasti ja kekseliäästi. Kylmän kokemus on aina yksilöllinen. Kokeilun kautta löydät omat suosikkisi joka kelille. Pidä huoli myös jaloista, käsistä, kaulasta ja päästä. Merinovillasukat pitävät jalat suojassa. Myös sukkia voi kerrospukea. Ohuista ja paksummista merinosukista saa kolme eri lämpöistä versiota. Sukat voi pukea sellaisenaan tai kahdet päällekkäin. Vedenpitävät ja liukkailla alustoilla toimivat kengät ovat satsauksen arvoiset.

pukeudu_sään_mukaan_koiralenkille_north-outdoot

Satsaa pitäviin kenkiin. Sopiviin kenkiin mahtuu merinovillasukka.

merinovilla-sormikkaat-north_outdoor

MERINO 50 kosketusnäyttösormikkaat ovat ehdoton koiranulkoiluttajan vakiovaruste. Ohuet ja lämpöiset sormikkaat ovat merinovillaa.

Suojaa kaula ja pää pipolla, tuubihuivilla ja kypärähupulla. Tuubihuivi on monikäyttöinen, ympärivuotinen asuste aktiiviselle koiranlenkittäjälle. Syksyllä tuubia voi käyttää pääpantana ja talvella tuubi suojaa kaulan. Merinovillainen kypärähuppu eli balaclava on loistava varuste hyytävässä viimassa pipon alla. Huppu suojaa samalla korvat ja kaulan. Merinovillaiset sormikkaat toimivat sellaisenaan tai tuulisella säällä aluskerroksena lapasien ja tai rukkasten alla. MERINO 50 kosketusnäyttösormikkaat kädessä voit käyttää myös kosketusnäytöllistä kännykkää tai gps-laitetta.

pukeudu_sään_mukaan_koiralenkille_north_outdoor

KULO on yksi North Outdoorin suosituimmista pipoista. Tuhti 100% merinovillainen pipo on valmistettu Suomessa.

#koirat #välikerrasto #aluskerrasto #kerrospukeutuminen