search Created with Sketch.

Pukeudu merinovillaan lämpimästi ja oikein talvilomalla

7.2.2020, Karoliina Borodavkin

Talviloman mukavan ulkoilutuokion varmistaa lämpimät ja hengittävät merinovillaiset asusteet ja kerrastot, jotka soveltuvat erinomaisesti kerrospukeutumiseen.

Talvilomakausi on kohta täällä, vaikka hiihtokeleistä ei ole puolessa Suomea tietoakaan. Parasta talvilomassa on ulkoilu raikkaassa ilmassa – oli keli mikä hyvänsä. Talviaktiviteettien kirjo Pohjolassa on mahtava lumisilla ja lumettomilla alueilla! Valitse mieleisesi puuha ja lähde pulkkailemaan, paistamaan makkaraa nuotiolle, lumikenkäilemään, pilkkimään, luistelemaan, hiihtämään tai laskettelemaan. Etelä-Suomessa on useita hyviä retkeilykohteita ja luonnonpuistoja, joissa voi ulkoilla sydämensä kyllyydestä. Reitin voi valita kunnon ja ryhmän kokoonpanon mukaan. Myös lapsille sopivia kohteita ja reittejä on useita.

Varaudu ulkoiluun kelin mukaisella pukeutumisella. Silloin ulkona viihtyy pitkään. Talvella pukeutumisen merkitys korostuu, kun sää vaihtelee nollakeleistä kovaan pakkaseen ja viimaan. Ratkaisu löytyy kerrospukeutumisesta. North Outdoor antaa muutaman vinkin lämpimään talvipukeutumiseen, jotta voit nauttia ulkoilusta täysillä talviloman aikana. Oikeiden varusteiden ansiosta viihdyt ulkona vaikka koko päivän!

north-outdoor-merino50-pipo

Nauti täysin siemauksin talviloman aktiivisesta menosta pukeutumalla oikein.

Kylmyys tuntuu ensimmäisenä päässä ja jaloissa

Suojaa huolella ja oikein pakkaselta ja tuulelta helposti kylmettyvät kohdat, kuten korvat, nenä, posket, sormet ja varpaat. Monikäyttöinen tuubihuivi taipuu moneen. Lauhalla säällä suojaa vain kaula tai käytä tuubia pääpantana. Kovalla pakkasella tai tuulella nosta tuubihuivi kasvoille. Näin suojaat kaulan lisäksi myös posket ja nenän, jotka unohtuvat helposti. 

Merinovillaiset sukat pitävät jalat lämpimänä aamusta iltaan sisällä ja ulkona. Jos varpaasi palelevat helposti, niin valitse paksut merinovillasukat, jotka ovat poikkeuksellisen lämpimät. Ohutta ja monipuolista merinovillasukkaa voi käyttää sellaisenaan tai alussukkana paksumman sukan alla. Ohut alussukka tuo lisälämpöä kerrospukeutumisen tavoin. Merinovillasukka lämmittää myös kosteana. Villa imee jopa 30% painonsa verran kosteutta, joten sukat tuntuvat ihoa vasten kuivalta hikoillessa, tai jos kengät kastuvat hieman läpi. Tutustu North Outdoorin lasten merinovillasukkiin täällä.

north-outdoor-lapset

Tuubihuivi suojaa kaulan lisäksi kovalla tuulella ja pakkasella leuan, posket ja nenän. SENSITIVE tuubihuivi sopii hyvin tuntoherkälle.

SENSITIVE mallistosta löytyy kerrastoja niin lapsille kuin aikuisille. Bambusta ja merinovillasta valmistettu mallisto sopii hyvin myös herkälle iholle. Parhaat välikerrokset löydät LAAVU mallistosta, josta löytyy housujen ja takkien lisäksi myös merinohaalari lapsille. Viimeistele kerrospukeutuminen valitsemallasi kuoriasulla, ja olet valmis talviloman ulkoiluaktiviteetteihin! Kaikki North Outdoorin käyttämä merinovilla on eettisesti tuotettua mulesing-vapaata villaa.

north-outdoor

Pue kuori-tai toppavaatteen alle alus- ja välikerrasto. Kerrospukeutumista parhaimmillaan!

Ulkoilu on hyvän elämän perusta

Koululaisten talvilomaa eli hiihtolomaa on vietetty Suomessa jo 1930-luvulta saakka. Loman idea oli tarjota vastapainoa luokassa istumiselle. Lepo, raitis ilma ja urheilu latasivat akkuja loppuvuoden puurtamista varten. Talviloma on tarkoitettu ennen kaikkea ulkoilua varten. Koska Suomi on maailman paras ulkoilumaa, on mahdollisuuksia monia. On ilahduttavaa, että ulkoilla voi myös ilmaiseksi. Mikä sen hauskempaa kuin mennä pulkkamäkeen tai eväsretkelle koko perheen voimin.

north-outdoor-merino70

Kuvassa North Outdoorin SENSITIVE tuubihuivi ja MERINO 70 pipo.

#lapset #hiihtoloma #merinovilla