Pesu- ja hoito-ohjeet

Merinovaatteiden huolto

 • merinovillavaatteen tärkein huoltotoimenpide on tuuletus
 • mitä harvemmin peset, sen parempi
 • katso pesuohjeet tuotteeseen kiinnitetystä pesulapusta
 • konepesu villa-/hienopesuohjelmalla tai käsinpesu tuotteesta riippuen
 • pesupussin käyttö säästää konepestävää merinovillavaatetta
 • konepesussa matala pesulämpötila, 30 astetta, tuote nurinpäin käännettynä
 • käytä villan pesuun soveltuvaa pesuainetta, pH alle 7
 • älä käytä huuhteluaineita
 • linkoa vaate mahdollisimman kevyesti
 • älä käytä kuivausrumpua
 • muotoilu kosteana
 • suosi laakakuivausta
 • neuleita ja villapaitoja ei saa ripustaa tai roikottaa kosteana venymisen vuoksi
 • tuotteen voi silittää tai höyryttää pienimmällä teholla
 • käytä nukanpoistajaa – merinovillavaate nukkaantuu hankauksessa
 • säilytä merinovillavaatteet viikattuina – säilytys henkarissa venyttää neulosta

Merinokerrastot
Merinoneuleet- ja vaatteet

Merinosukat
Merinoasusteet

Merinovilla kaipaa pesua hyvin harvoin, koska villakuitu hylkii likaa luonnostaan. Vaatteen tärkein huoltotoimenpide on silloin tuuletus. Merinovillan kyky puhdistaa itsensä raittiissa ilmassa vähentää huomattavasti perinteisen pesun tarvetta. Tuuletus poistaa kaikki hajut – myös savun ja hien hajun. Neulos hyötyy tuuletuksen lisäksi nukanpoistajan käytöstä.

Täsmällisen pesuohjeen löydät aina North Outdoor-vaatteiden pesulapusta. Kaikkea merinovillaa ei pestä samalla tavalla. Valikoimastamme löytyy niin ohuesta neuloksesta valmistettuja kerrastoja kuin pehmeitä ja paksuja neuleita. Myös merinosukkia ja -asusteita on syytä huoltaa ajoittain.

Kun villavaatteeseen kohdistuu hankausta, villakuituja irtoaa ja kertyy nukaksi. Suosittelemme tuotteillemme säännöllistä nukanpoistajan käyttöä. Isoimmat nukkapallot voi myös nyppiä sormin. Nukkaantumista ei kannata säikähtää. Se kuuluu villan luonteeseen, ja vähenee, kun suurin osa irtokuidusta on irronnut. Villavaatteita tulee huoltaa säännöllisesti, jolloin saat ne kestämään hyvänä vuosia.

Merinokerrastojen huolto

Merinovillakerrastojen tärkein huolto- ja pesutoimenpide on tuuletus. Kerrasto pysyy huoletta raikkaana parin viikon reissun ajan, kun vaatekerran laittaa ulos tuulettumaan pariksi tunniksi käytön jälkeen. Merinovillaiset kerrastot puhdistavat itsensä raikkaassa ilmassa.

North Outdoorin kerrastot ovat konepestäviä. Käytä vaatteiden kanssa aina pesupussia, villapesuainetta (pH 7 tai alle) ja villa-/hienopesuohjelmaa. Suositeltu pesuohjelma pidentää merinoneuloksen ikää, koska hienopesun linkous on vaatteelle hellempi. Pesupussin käyttö vähentää villaneuloksen nukkaantumista. Villapesuaine on villalle optimaalinen pesuaine, koska tavalliset alkaliset eli emäksiset pesuaineliuokset voivat haalistaa ja päästää merinoneuloksen värejä. Vaatteet myös kuluvat ja saattavat reikiintyä, koska alkaliset liuokset tarttuvat villakuituihin ja heikentävät niitä.

Merinovillakerrastoa ei tarvitse aina pestä kokonaan, jos siihen tulee näkyvää likaa. Puhdistus käy nopeasti, kun peset pelkän tahran käsin.

Älä käytä huuhteluainetta. Merinovilla on luonnostaan pehmeä ja antistaattinen, minkä takia huuhteluainetta ei tarvita neuloksen käsittelyyn.

Muotoile vaate kosteana ja anna sen kuivua mittoihinsa oiottuna. Merinokerraston neulos kutistuu noin 3–5 prosenttia pesun yhteydessä. Kevyt venyttely pitää vaatteen alkuperäisessä muodossaan. Jos kerrasto on venähtänyt käytössä, voi venyttelyn jättää väliin. Tuloksena on paremmin istuva kerrasto. Älä käytä kuivausrumpua. Suosi laakakuivausta.

Merinoneuleiden- ja vaatteiden huolto

Merinovillaneuleet pysyvät pitkään hyvänä, kun tuuletat niitä mahdollisimman usein. Pienet tahrat ja tummentumat hihansuissa on hyvä pestä käsin heti tuoreeltaan. Koko vaatetta ei tarvitse silloin pestä. Jos vaate näyttää kauttaaltaan likaiselta, voi neuleen ja villapaidan pestä kokonaan käsin villapesuaineella. Älä käytä huuhteluainetta. Merinovilla on luonnostaan pehmeä ja antistaattinen, minkä takia huuhteluainetta ei tarvita neuloksen käsittelyyn.

Finland | nature

Malliston tuotteiden pesuohje on käsinpesu villapesuaineella. Pesukoneen pyöritys ja linkous irrottaa villakuituja ja venyttää neulosta. Nature-neuletta ei tulisi konepestä lainkaan. Puristele käsinpesun jälkeen kevyesti enimmät vedet märästä vaatteesta. Suosi aina laakakuivausta. Varo merinoneuleen venyttämistä. Kosteana venähtäneen merinovillapaidan voi koettaa palauttaa muotoonsa pesemällä ja asettelemalla neuleen tarkasti haluttuun muotoon ja kokoon. Neule saa kuivua kokoon laakana paikallaan. Villaneuleen rypyt ja taitteet saa pois silittämällä tai höyryttämällä.

North Outdoorin Nature-neuleet saattavat nukkaantua kevyesti. Nypi pienet pallot sormin tai käytä esimerkiksi nukkakonetta, jota on saatavilla myös North Outdoorin verkkokaupassa. Nukkakampaa emme suosittele ensisijaisesti Nature-neuleiden huoltoon. Kamman liian voimakkaan käytön on havaittu irrottavan villakuituja ylenmääräisesti. Nukkaantuminen vähenee ajan kanssa, kun käytät nukkakonetta säännöllisesti.

Finland | lux

Malliston tuotteiden pesuohje on käsinpesu villapesuaineella. Malliston vaatteet on tehty hienosta kampamerinovillasta. Lux-vaatteet tuuletetaan aina käytön jälkeen, sillä raikas ilma puhdistaa neulosta. Malliston vaatteet pestään vain, jos niissä on näkyvää likaa. Pese vaatteet käsin, ja käytä aina villapesuainetta. Puristele vesi käsin pois, asettele tuote haluttuun muotoon ja suosi laakakuivatusta. Varo neuloksen ylivenyttämistä.

Lux-vaatteiden rypyt ja taitteet saa pois silittämällä tai höyryttämällä vaatteen miedolla teholla. Myös kauluksen ja hihansuiden rib-neuloksen voi silittää. Lux-vaatteet saattavat muodostaa hankautuessaan nukkapalloja, vaikka se on sileälle kampalangalle harvinaisempaa. Tätä tapahtuu erityisesti, kun vaate otetaan käyttöön. Nukkaantuminen on villalle tyypillinen ominaisuus, joka vähenee ajan kanssa. Nukan saa pois käyttämällä nukkakonetta. Aseta merinovillavaate tasaiselle alustalle ja kuljeta nukanpoistajaa kevyesti alueilla, joissa on nukkapalloja. Käsittele saumoja erityisen varovasti. Jos vaatteeseen on tullut langannousuja, tulee nämä kohdat neuloksesta jättää nukanpoistajalla ajamatta. Käyttämällä nukanpoistajaa tarvittaessa, pidät merinovillavaatteen siistinä ja annat sille lisää käyttöaikaa.

All Day ja Intense Pro

All day – ja Intense Pro -vaatteiden tärkein huolto- ja pesutoimenpide on tuuletus. Näiden mallistojen kaikki vaatteet ovat konepestäviä. Käytä vaatteiden kanssa aina pesupussia, villapesuainetta (pH 7 tai alle) ja 30 asteen villa- /hienopesuohjelmaa kevyimmällä linkouksella. Kova linkous irrottaa villakuituja aiheuttaen tarpeetonta nukkaantumista ja venyttää neulosta. Pesupussin käyttö vähentää villaneuloksen nukkaantumista.

Merinovillavaatetta ei tarvitse aina pestä kokonaan, jos siihen tulee näkyvää likaa. Puhdistus käy nopeasti, kun peset pelkän tahran käsin.

Silitä rypyt ja taitteet silittämällä tai höyryttämällä pienimmällä teholla. Käyttämällä nukanpoistajaa tarvittaessa, pidät merinovillavaatteen siistinä ja annat sille lisää käyttöaikaa. Aseta merinovillavaate tasaiselle alustalle ja kuljeta nukanpoistajaa kevyesti alueilla, joissa on nukkapalloja. Käsittele saumoja erityisen varovasti. Jos vaatteeseen on tullut langannousuja, tulee nämä kohdat neuloksesta jättää nukanpoistajalla ajamatta. Säilytä vaatteet viikattuna henkarin sijaan.

Merinosukkien huolto

Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, on tuuletus myös merinovillasukkien tärkein huoltotoimenpide. Villalla on hämmästyttävä kyky puhdistaa itsensä, vaikka kyse olisi sukista. Sukkia voi huoletta käyttää pidemmänkin reissun ajan. Myös jalkahiestä kärsivälle merinovillasukka on hyvä vaihtoehto, koska sukka on hengittävä, eikä se kerää hajuja itseensä.

Merinovillasukat voi pestä pesukoneessa. Sukille ei suositella huuhteluainetta eikä rumpukuivausta. Pesupussin käyttö on suositeltavaa myös merinosukkien kohdalla, koska se vähentää nyppyyntymistä.

North Outdoorin Aitta-sukat ovat 100% merinovillaa. Huolla niitä kuten Nature-merinovillapaitoja.

Merinoasusteiden huolto

Merinoasusteiden tärkein huoltotoimenpide on tuuletus. Erityisesti hikisen suorituksen jälkeen pipot, tuubihuivit ja kypärämyssyt kaipaavat raitista ilmaa. North Outdoorin tuotteiden pesutapasuositus selviää asusteen pesulapusta ja verkkokaupan tuotekohtaiselta sivulta. Osa tuotteista on konepestäviä ja osa käsinpestäviä.

Konepestävät merinovilla-asusteet

Käytä merinoasusteen konepesussa pesupussia, villapesuainetta ja villa- tai hienopesuohjelmaa. Älä käytä huuhteluainetta tai kuivausrumpua. Konepestävät asusteet eivät kestä voimakasta linkousta. Myös asusteita voi venytellä pesun jälkeen, jos tuntuu siltä, että ne ovat menneet hieman kasaan. Vastaavasti venähtäneen asusteen saa muotoiltua napakammaksi ja kuivatettua muotoonsa pesun jälkeen.

Käsinpestävät merinovilla-asusteet

Käsinpestävät merinovilla-asusteet pysyvät pitkään hyvänä, kun tuuletat niitä mahdollisimman usein. Pienet tahrat ja tummentumat asusteissa on hyvä pestä käsin heti tuoreeltaan. Koko asustetta ei tarvitse silloin pestä. Kauttaaltaan likaisen asusteen voi pestä kokonaan käsin villapesuaineella. Suosi asusteille laakakuivausta.

Tutustu luontoa, aikaa ja rahaa säästäviin tekstiilien huolto-ohjeisiin clevercare.fi

 • Saat 10 % alekoodin koko valikoimaan*

  Pysy ajan tasalla uusimpien North Outdoor -uutisten ja tarjousten avulla. Uutiskirjeemme tarjoaa inspiraatiota ja sisältää tietoa erikoistarjouksista, uutuustuotteista, kilpailuista sekä muista ajankohtaisista asioista.

  Kun tilaat uutiskirjeemme, saat 10 % alennukseen oikeuttavan henkilökohtaisen alekoodin, joka koskee koko valikoimaa.

  Voit milloin tahansa perua uutiskirjeen tilauksen.

 • Alennuskoodi on voimassa 30 päivää, ja sen voi käyttää vain kerran normaalihintaisiin tuotteisiin pl. lahjakortit. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai kampanjoihin.

 • Hidden
 • Hidden
  PP slash KK slash VVVV
 • Hidden
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.