search Created with Sketch.

Millainen on täydellinen merinoneule?

21.12.2020, Karoliina Borodavkin

Laadukas merinoneule on aina pehmeä ja lämmin.  North Outdoorin Suomessa valmistetut merinoneuleet ovat laadukkaita, vastuullisesti valmistettuja ja hyvin hoidettuna pitkäikäisiä. Uskomme merinovillaan. Meille on tärkeää, että pääraaka-aineemme on laadukas luonnonkuitu, joka vastaa arvojamme. Skandinaavisen minimalistinen FINLAND / nature mallisto tarjoilee toinen toistaan tyylikkäämpiä neuleita moneen käyttötarkoitukseen.

Monikäyttöinen merinoneule

100% merinoneule on laatutietoisen ihmisen valinta. Parasta merinoneuleissa on niiden monikäyttöisyys. Koska merinovilla tasaa lämpötiloja, voi merinovillapaitoja käyttää ympäri vuoden. Materiaali tuntuu lämpimällä kelillä viileältä ja kylmällä kelillä lämpöiseltä. North Outdoor neuleet ovat yksinkertaisen tyylikkäitä. Siksi ne sopivat yhtä hyvin siistiin arkikäyttöön kuin ulkoiluun. Kaikki riippuu siitä, minkä seuraksi merinoneuleen puet.

Jokainen neule, yksityiskohta ja käyttötarkoitus on suunniteltu Suomessa, pohjoisen vaihteleviin olosuhteisiin, ja North Outdoorin laaja valikoima kasvaa jatkuvasti. Suosituimmat neuleemme ovat oversizemallit KOTA, VASKI ja VILJA. Väljä KASKI neule on myös ollut jo pitkään kestosuosikki. Kuuntelemme tarkalla korvalla asiakkaiden toiveita, ja pyrimme vastaamaan niihin. Moni sävy ja malli on saanut inspiraationsa aktiivisilta asiakkailtamme. 

merinoneule-north-outdoor

Laadukas merinoneule on pehmeä, hengittävä ja lämmin.

Sporttinen merinoneule ulkoiluun

North Outdoorin mallistosta löytyy useampi malli, jotka sopivat erityisen hyvin ulkoiluun. Tyköistuvat KIIRUNA ja METSO on tehty joustavasta rib-neuleesta, jonka ansiosta villapaita istuu täydellisesti eri vartalotyypeille. Istuvuuden ansiosta neule on helppo vaate kerrospukeutumiseen. Hyvä neule ei tunnu kuorikerroksen alla ahtaalta tai tönköltä ulkoillessa. Hengittävä merinovilla tasaa kehon lämpötilaa, ja siksi olo on aina miellyttävä. Parhaimman hyödyn kerrospukeutumisesta saa ulkoillessa, kun yhdistää merinoneuleen merinovillaiseen kerrastoon tai t-paitaan.

Merinovilla on lämmin myös hieman kosteana. Siksi hikoilukaan ei haittaa. Merinovillalla on useita hyviä ominaisuuksia. Luonnostaan antistaattinen merinoneule on miellyttävä käyttää. Antibakteerisuuden ansiosta neuleet eivät kerää hajuja. Raikastamiseen riittää usein pelkkä tuuletus, joka vie mennessään jopa hien ja savun hajun.

kaski-north-outdoor-miesten-merinoneule

North Outdoorin mallistosta löytyy useita merinoneuleita myös miehille. Kuvassa vaaleanharmaa KASKI.

Merinoneule on juuri täydellinen valinta näihin:

  • vaellukselle (menee välikerroksena ja myös ilman kuorta)
  • lisälämmikeeksi jäähdyttelyyn tai tauolle kovan sykkeen talvilajeihin
  • metsästykseen ja pilkkimiseen
  • ratsastukseen ja tallihommiin
  • koiratreeneihin (lenkeille, agilityyn, tokoon, jäljestykseen jne.)
  • suunnistukseen
  • lasten kanssa ulkoiluun ja kylmiin kisakatsomoihin (jääkiekko, luistelu, jalkapallo jne.)

Merinoneule – hoida oikein

Merinoneuleiden tärkein hoitotoimenpide on tuuletus. Merinovilla kaipaa pesua hyvin harvoin, koska antibakteerinen villakuitu hylkii likaa luonnostaan. Pienet tahrat ja tummentumat on hyvä pestä käsin heti tuoreeltaan. Jos vaate näyttää kaipaavan pesua, voi neuleen pestä kokonaan käsin villapesuaineella. Puristele lopuksi enimmät vedet märästä vaatteesta. Voit myös rullata paksumman neuleen froteepyyhkeen sisälle. Suosi aina laakakuivatusta. Varo merinoneuleen ylivenyttämistä. Villavaatteet voi silittää nurjalta puolelta kostean vaatteen läpi kevyesti höyryttämällä. Uusi neule saattaa nukkaantua hieman. Neulos hyötyy nukkaharjauksesta, jonka voi tehdä esimerkiksi nukkakammalla. Ominaisuus tasaantuu ajan kanssa ja nukkaa ei muodustu enää yhtä paljon kuin alussa.

Merinoneule puhdistaa itseään raikkaassa ilmassa, mikä vähentää huomattavasti perinteisen pesun tarvetta. Tuuletus poistaa jopa savun ja hien hajun.

merinoneule-north-outdoor

North Outdoorin merinoneuleet valmistetaan Suomessa. Monikäyttöinen merinoneule sopii jokaiseen vuodenaikaan.

#merinoneule #merinovillapaita #merinovilla