search Created with Sketch.

Metsästäjän vaatetus

5.11.2020, Juho

Metsästäjän vaatetus on syytä suunnitella huolella harrastuksen ominaispiirteiden mukaan. Laadukkaat ja harkiten valitut vaatteet ovat sijoitus, joilla on käyttöä kauan. Pitkäikäinen vaate myös kuormittaa luontoa vähemmän elinkaarensa aikana.

Metsästyskausi on pitkä, ja säätövara on tarpeen. Jos metsästää koko kauden, ei yhdellä asulla pärjää. Kerrospukeutuminen takaa riittävästi säätövaraa. Sen tarpeeseen vaikuttavat myös metsästyspäivän pituus, säävaihtelu ja metsästäjän aktiivisuustaso. Suunnittele päivän vaatetus niin, että sitä on varaa muokata.  Varaudu siihen, että passissa on riittävän lämmin, mutta et tuskastu kuumuuteen liikkuessa sen jälkeen, kun laukaus on ammuttu. 

metsästäjän-vaatetus-north-outdoor
Liikkuvaan ja staattiseen jahtiin tarvitaan eri varustus. Kerrospukeutumisen etu on helppo säätömahdollisuus päivän aikana.

Satsaa kerrastoon

Kaikki lähtee aluskerroksesta. Hyvä merinovillakerrasto reagoi lämpötilaan, on hengittävä, lämmin ja joustava. Merinovilla on täydellinen materiaali metsästykseen, jossa aktiviisuustaso vaihtelee paljon päivän aikana. Passissa merinovilla lämmittää. Hiotessa merinovilla hengittää ja siirtää kosteutta pois iholta. Jäähdyttelyvaiheessa merinovilla on kosteanakin lämmin ja miellyttävä.

KOKEILE NÄITÄ:

 • ACTIVE – Monipuolinen merinokerrasto passiin ja liikkumiseen.
 • INTENSE PRO – Hieman ohuempi laatukerrasto liikkuvalle metsästäjälle.
 • SENSITIVE – Bambu-merinokerrasto herkkäihoiselle.
mesästäjän-vaatetus-north-outdoor
Merinovilla on antibakteerinen luonnonkuitu, joka puhdistaa itsensä raittiissa ilmaassa. Tuuleta vaatteet päivän jälkeen. Muuta pesua ei tarvita. Tuuletus poistaa jopa hien ja savun hajun.

Ohut välikerros tekee liikkumisesta mukavaa

Paras välikerros asettuu hyvin aluskerraston päälle niin, että liikkuminen on yhä mukavaa ja olo ei ole tönkkö. Satsaa merinovillaiseen välikerrastoon, joka on lämmin ja hieman paksumpi kuin aluskerros. Kylmällä kelillä aluskerraston päälle puetaan välikerroksen housut ja paita. Joskus voi riittää pelkkä lisälämmike yläosaan. Kun alus- ja välikerros on kokonaisuutena suhteellisen ohut ja joustava, jää kuoritakin alle hyvin tilaa vielä vaikka tuhdille merinovillapaidalle.

KOKEILE NÄITÄ:

 • ARCTIC – Merinovillakerrasto vetoketjukauluksella. Kerrasto sopii myös paksuksi aluskerrastoksi.
 • LAAVU – Paksumpi välikerrasto, johon kuuluu housut ja vetoketjutakki.
 • METSO – Suosituin neuleemme metsästykseen on 100% merinovillaa ja varustettu vetoketjukauluksella.
metsästys-north-outdoor
Merinoneule on monipuolinen vaate. Hyvällä kelillä riittää pelkkä villapaita.

Kuorikerros

Satsaa vettäpitävään kuorikerrokseen, jonka alle mahtuu alus- ja välikerros. Sovita kuorivaatteet merinovillavaatteiden kanssa optimaalisen istuvuuden saavuttamiseksi. Hyvä asu ei kahise ja on mahdolisimman hiljainen. Maastokuvio tai tumma väri on suosittu metsästyksessä, koska silloin eläimen on vaikeampi havaita metsästäjää. Hyvässä asussa on riittävästi taskuja gps-laitteelle, patruunoille, puhelimelle ja muulle tarpeelliselle.

Lisää lämmintä

Suojaa kylmällä kelillä pää, kädet, kaula ja jalat. Asusteet ja sukat pitävät sinut lämpöisenä ja kuivana. Muista myös merinovillaiset alushousut. Saat kerrastosta enemmän irti, kun alla ei hierrä märät ja kylmät puuvillaiset alusvaatteet. North Outdoorin valikoimasta löytyy myös useita erilaisia t-paitoja ja toppeja.

KOKEILE NÄITÄ:

 • VIKLO – Jahtioranssin värinen VIKLO on suosituin pipomallimme metsästäjälle.
 • ACTIVE 210 – Merinovillainen tuubihuivi reippaaseen menoon.
 • MERINO 80 – Pitkävartiset sukat ovat loistavat saappaan alle ja lisälämmikkeeksi.
 • MERINO 70 – Merinovillasormikkaat kosketusnäytölle toimivat puhelimen ja gps-laitteen kanssa.
 • HUURRE – Pitkävartinen ja 100% merinovillainen sormikas kylmiin keleihin.
metsästäjän_vaatetus-north-outdoor
Oranssi VIKLO lisää turvallisuutta ja näkyvyyttä.
#metsästys #kerrospukeutuminen #merinovilla #merino