Metsästäjän vaatetus

2.9.2021, Kati Prusi

Metsästäjän vaatetus on syytä suunnitella huolella harrastuksen ominaispiirteiden mukaan. Laadukkaat ja harkiten valitut vaatteet ovat sijoitus, joilla on käyttöä kauan. Pitkäikäinen vaate myös kuormittaa luontoa vähemmän elinkaarensa aikana.

Metsästyskausi on pitkä, ja säätövara on tarpeen. Jos metsästää koko kauden, ei yhdellä asulla pärjää. Kerrospukeutuminen takaa riittävästi säätövaraa. Sen tarpeeseen vaikuttavat myös metsästyspäivän pituus, säävaihtelu ja metsästäjän aktiivisuustaso. Suunnittele päivän vaatetus niin, että sitä on varaa muokata.  Varaudu siihen, että passissa on riittävän lämmin, mutta et tuskastu kuumuuteen liikkuessa sen jälkeen, kun laukaus on ammuttu. 

metsästäjän_vaatetus-north-outdoor

Oranssi Viklo merinovillapipo lisää turvallisuutta ja näkyvyyttä.

Kuorikerros

Satsaa vettäpitävään kuorikerrokseen, jonka alle mahtuu alus- ja välikerros. Sovita kuorivaatteet merinovillavaatteiden kanssa optimaalisen istuvuuden saavuttamiseksi. Hyvä asu ei kahise ja on mahdolisimman hiljainen. Maastokuvio tai tumma väri on suosittu metsästyksessä, koska silloin eläimen on vaikeampi havaita metsästäjää. Hyvässä asussa on riittävästi taskuja gps-laitteelle, patruunoille, puhelimelle ja muulle tarpeelliselle.

 

metsästäjän-vaatetus-north-outdoor

Liikkuvaan ja staattiseen jahtiin tarvitaan eri varustus. Kerrospukeutumisen etu on helppo säätömahdollisuus päivän aikana.

Ohut välikerros tekee liikkumisesta mukavaa

Paras välikerros asettuu hyvin aluskerraston päälle niin, että liikkuminen on yhä mukavaa ja olo ei ole tönkkö. Satsaa merinovillaiseen välikerrastoon, joka on lämmin ja hieman paksumpi kuin aluskerros. Kylmällä kelillä aluskerraston päälle puetaan välikerroksen housut ja paita. Joskus voi riittää pelkkä lisälämmike yläosaan. Kun alus- ja välikerros on kokonaisuutena suhteellisen ohut ja joustava, jää kuoritakin alle hyvin tilaa vielä vaikka tuhdille merinovillapaidalle.

KOKEILE NÄITÄ:

 

mesästäjän-vaatetus-north-outdoor

Merinovilla on antibakteerinen luonnonkuitu, joka puhdistaa itsensä raittiissa ilmaassa. Tuuleta vaatteet päivän jälkeen. Muuta pesua ei tarvita. Tuuletus poistaa jopa hien ja savun hajun.

Lisää lämmintä

Suojaa kylmällä kelillä pää, kädet, kaula ja jalat. Asusteet ja sukat pitävät sinut lämpöisenä ja kuivana. Merinovillasukat eivät hierrä tai hiosta pitkilläkään kävelymatkoilla. Antibakteerisen ominaisuutensa ansiosta merinosukat pysyvät myös raikkaana ja siirtävät kosteutta tehokkaasti pois iholta. North Outdoorin valikoimasta löydät myös laadukkaat merinovillabokserit. Saat kerrastosta enemmän irti, kun alla ei hierrä märät ja kylmät puuvillaiset alusvaatteet. North Outdoorin valikoimasta löytyy myös useita erilaisia t-paitoja ja toppeja.

 

KOKEILE NÄITÄ:

 

 

metsästys-north-outdoor

Merinoneule on monipuolinen vaate. Hyvällä kelillä riittää pelkkä villapaita.

Satsaa kerrastoon

Kaikki lähtee aluskerroksesta. Hyvä merinovillakerrasto reagoi lämpötilaan, on hengittävä, lämmin ja joustava. Merinovilla on täydellinen materiaali metsästykseen, jossa aktiviisuustaso vaihtelee paljon päivän aikana. Passissa merinovilla lämmittää. Hiotessa merinovilla hengittää ja siirtää kosteutta pois iholta. Jäähdyttelyvaiheessa merinovilla on kosteanakin lämmin ja miellyttävä. Suositun Sensitive -kerrastomme sisäpinta on kutittamatonta bambua. Materiaalin ansioista kerrasto sopii myös tuntoherkille, joille kaikki villalaadut ovat ihoa ärsyttäviä.

KOKEILE NÄITÄ:

 

 

#metsästys #kerrospukeutuminen #merinovilla #merino