search Created with Sketch.

Merinovillapaita on täydellinen valinta kesään

8.6.2021, Kati Prusi

Merinovillapaita on takuuvarma valinta kesäkäyttöön! Erinomainen hengittävyys, pehmeys, joustavuus ja keveys ovat juuri niitä ominaisuuksia, joita kesän käytetyimmältä paidalta usein haetaan. Luonnon omana materiaalina merinovilla on myös ekologinen valinta. Voimme lähestulkoon taata, että kerran merinopaitaa kokeiltuasi on se pian yksi niistä paidoista, jonka haluat pukea päällesi päivittäin. Lue lisää ja tutustu valikoimaan North Outdoorin verkkokaupassa!


Merinopaidan käytännöllisyys kesäkäytössä voi yllättää. Upea luonnonmateriaali viilentää helteisellä säällä ja lämmittää viileämpinä kesäiltoina.

 

Erinomainen hengittävyys

Olet varmasti joskus kokenut sen tunteen, kun vaate tuntuu hiostavalta ja nihkeältä ihoa vasten. Merinovillapaidan kanssa et kohtaa tätä ongelmaa – et edes kesähelteelläkään. Merinovilla reagoi luonnostaan kehon lämpötilaan. Merinopaita tuntuu kylmällä lämpimältä, kuumalla viileältä.  Mitä ohuempaa paidassa käytetty villakuitu on, sen nopeammin ja tehokkaammin villan lämmönsäätely toimii. Tutustu esimerkiksi Intense pro 150 t-paitaan, joka on valmistettu erittäin ohuesta 150 g/m² neuloksesta. Ohuen ja kevyen neuloksensa ansioista paita soveltuu loistavasti etenkin kesäkäyttöön. 


Ohut ja täydellisen hengittävä Intense pro 150 t-paita on loistava valinta urheiluun.

 

 Pehmeä ja miellyttävä ihoa vasten

Yleisin ajatus villasta on muodostunut usein perinteisen lampaanvillan myötä. Villa on koettu kutittavana ja jopa karheana ihoa vasten. Tämä johtuu perinteisen villakuidun paksusta ja karkeasta rakenteesta. Merinovillakuitu eroaa täysin perinteisen villan rakenteesta. Toisin kuin perinteinen lampaanvilla, on merinovillakuitu erittäin pitkäsäikeinen ja ohut. Merinokuitu on myös rakenteeltaan huomattavasti kimmoisampi ja joustavampi. Ainutlaatuisen kuiturakenteensa vuoksi merinoneulos on huomattavasti pehmeämpää, joustavampaa ja kevyempää perinteiseen lampaanvillaan verrattuna. 

Käytetty villalaatu ei kuitenkaan yksistään kerro koko totuutta. Myös merinovillakuitujen välillä on huomattavia eroja karkeuden suhteen. Tästä johtuen merinovilla jaetaan karkeusluokkiin (mikroneihin) kuidun halkaisijan mukaan. North Outdoorin t-paidoissa on käytetty 17,2 mikronin premium-neulosta, joka tuntuu erityisen pehmeältä ja kevyeltä ihoa vasten. Laadukas neulos tekee tuotteista herkällekin iholle sopivia ja kutittamattomia.

North Outdoorin t-paidat on valmistettu laadukkaasta 17.2 mikronin premium-neuloksesta, joka tuntuu erityisen miellyttävältä ihoa vasten.

 

Täydellinen valinta reissuun pakattavaksi

Merinovillapaita on loistava matkakumppani. Merinopaita on erittäin kevyt kantaa mukana, eikä se myöskään rypisty tiiviistä pakkaamisesta huolimatta. Merinovillan antibakteerisen ominaisuuden ansiosta voit käyttää merinopaitaasi huoletta reissussa useiden päivien ja jopa viikkojen ajan. Paitasi pysyy aina raikkaana ja hajuttomana. Merinovillapaita ei myöskään säikähdä sadetta ja kuivuu todella nopeasti. Merinovilla siirtää tehokkaasti kosteutta pois iholta ja haihduttaa sen ilmaan.


Merinovillan antibakteerisen ominaisuuden ansiosta samaa t-paitaa voi käyttää reissussa useiden päivien ajan. Paidan puhdistamiseen riittää usein pelkkä tuuletus.

 

Loistava kumppani retkeilyyn ja vaelluksille

Merinovillapaita on paloturvallinen vaihtoehto retkeilyyn ja vaelluksille. Merinovilla vaatii syttyäkseen yli 500 asteen lämpötilan. Voit verrata arvoa esimerkiksi puuvillaan, joka syttyy jo 225 asteessa. Villa ei myöskään sula syttyessään, kuten keinokuituiselle materiaalille käy heti kipinän lentäessä. 

Merinovillapaita myös suojaa luontaisesti UV-säteilyltä, joka tekee materiaalista loistavan kesän vaelluksille. Merinovillan luontainen UPF-arvo on yleensä vähintään 20 UPF ja parhaillaan jopa 50 UPF. Tummemmat sävyt ja paksumpi neulos antavat yleisesti paremman UV-suojan. Tutustu esimerkiksi All day 200 t-paitaan, joka on valmistettu paksummasta 200 g/m² neuloksesta.

 

Ekologinen ja vastuullinen vaihtoehto

Merinovilla on uusiutuva ja biohajoava materiaali, ja tästä johtuen myös erittäin ekologinen vaihtoehto. North Outdoorin vaaatteissa on käytetty ainoastaan eettisesti tuotettua mulesing-vapaata merinovillaa. Kaikki t-paitamme on valmistettu Südwolle Groupin tuottamista laadukkaista villalangoista. Südewolle Groupin tuottamat villalangat on valmistettu vastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Yritys on tunnettu korkeasta laadustaan ja ympäristöystävällisestä tuotannostaan. 

Yli 60 % tekstiilituotteen elinkaaren ympäristövaikutuksista on todettu syntyvän vaatteen pesun ja huollon yhteydessä. Keinokuituista vaatteista pesussa irtoava mikromuovi päätyy usein haitallisena vesistöön. Merinovillan yksi parhaista ominaisuuksista on pesujen vähyys ja materiaalin luonnollisuus. Luontaisen antibakteerisuutensa vuoksi merinovaate vaatii pesua hyvin harvoin. Vaatteen tärkein huoltotoimenpide on tuuletus, jonka ansioista tuotteen pesuväliä voidaan harventaa. Tultuaan elinkaarensa päähän merinovillainen vaate ei myöskään aiheuta haittaa ympäristölle, vaan hävitettäessä maatuu luonnollisesti muutaman vuoden kuluessa ja vapauttaa ravinteet takaisin maaperään uudelleen hyödynnettäviksi. 

 

#merinovillapaita #vastuullisuus #merinovilla