search Created with Sketch.

Merinovillaa ratsastajalle

20.2.2018, Juho

Ratsastus ja tallityö ovat kovaa liikuntaa. Kun olosuhteet vaihtelevat, ja vastassa on välillä kylmä ja kostea, on vaatetus tärkeässä roolissa. Merinovillan ominaisuus, mikä saa sen tuntumaan kosteanakin lämpimältä, korostuu erityisesti tallitöissä. Hyvä asu on hengittävä ja siirtää kosteuden pois iholta.

North Outdoorin kerrastot tarjoavat valinnanvaraa asun säätelyyn. Ratsastuksessa lisää lämpöä tarvitaan syyskeleistä pitkälle kevättalveen. Ohuempi Active ja paksumpi Arctic käyvät sellaisenaan takin ja housujen alle. Pue kerrastot tarvittaessa päällekkäin. Näin saat kahdesta kerrastosta kolmannen asun.

Merinovillainen kerrasto on parhaimmillaan ihoa vasten. Alle tarvitaan vain saumattomat alushousut ja napakat urheiluliivit. Merinovillakerraston päälle puetaan hengittävä, huputon ja hyvin istuva takki ja napakat ratsastushousut. Maneesiin voi riittää, kun puet ohuen ja paksun merinovillapaidan päällekkäin. Arcticin poolopaita on katseenkestävä.

Hyvä ratsastajan asu on joustava ja pehmeä. Merinovillaiset vaatteet ovat kaikkea tätä. Kerraston taso-ommeltu sauma tekee saumakohdista huomaamattoman. North Outdoorin tasainen ja napakka kerrasto ei litteiden saumojen vuoksi aiheuta hiertymiä.

Voit huoletta lisätä lämmittäviä merinovillakerroksia ja asu on silti ohut. Ohut pukeutuminen mahdollistaa sen, että valmentaja näkee ratsastajan asennon parhaiten.

Merinovillaa voi pukea päästä varpaisiin. Kerrastojen lisäksi North Outdoorilta löytyy tuubihuiveja, merinovillaisia pipoja, kypärämyssyjä ja sormikkaita. Villasukkia löytyy ohuesta todella paksuun. Jokaiselle käyttäjälle löytyy omansa. 70% merinovillasukka mahtuu tavalliseen ratsastussaappaaseen. Väljempään malliin sopii myös 90% superlämmin merinovillasukka. Niillä pysyy opettajankin varpaat lämpimänä. Muista myös kuohkeat ja pehmoiset villapaidat tallille ja maastoon, kun kaipaat lisää lämpöä.

#ratsastus #kerrasto #merinovilla #merino