search Created with Sketch.

Merinovillaa ja bambua herkälle iholle

10.10.2019, Karoliina Borodavkin

North Outdoor suosittelee lämpimästi merinovillaa ja bambua herkälle iholle. Pehmeä merinovilla sopii suurimmalle osalle ihmisistä, joille tavallinen lampaanvilla ei käy. Tähän tarpeeseen North Outdoor suunnitteli SENSITIVE kerraston, jossa hyödynnetään bambu- ja merinoneuloksen parhaat puolet.

sensitive-kerrasto-musta-north-outdoor

SENSITIVE mallisto on suunniteltu erityisesti tuntoherkille, joille kaikki villalaadut ovat ihoa ärsyttäviä. Tuotteissa on kutittamaton bambuneulos ihoa vasten. Päällä on lämmin ja hengittävä merinovillaneulos.

Pehmeä bambuneulos

Bambulla on useita samoja hyviä ominaisuuksia kuin merinovillalla. Merinon tapaan bambuviskoosi on antistaattinen, pehmeä ja hengittävä. Lisäksi bambu siirtää kosteutta tehokkaasti pois iholta. Bambusta on ajan kanssa muodostunut suosittu materiaali myös vauvojen sekä aikuisten aluskerroksen vaatteissa.

Bambu on ekologisempi valinta kuin keinokuidut. Roteva- ja nopeakasvuinen kasvi kuluttaa lähes neljä kertaa vähemmän vettä kuin puuvilla. Bambu on luonnon raaka-aine, jonka bambuselluloosasta voidaan työstää bambuviskoosia. Koska bambuviskoosi ei ole muovipohjainen tekokuitu (kuten polyesteri tai akryyli), se ei lisää luonnon mikromuovikuormaa. Luontoperäinen bambuviskoosi on raaka-aineena uusiutuva. Siitä huolimatta bambuviskoosi luetaan tekokuituihin sen valmistusprosessin vuoksi. Raaka-aineen ekologisuutta tukee se, että bambu on yksi maailman nopeakasvuisimmista heinäkasveista, eikä sen viljelyyn tarvita lannoitteita, torjunta-aineita tai keinokastelua.

Koska täysin ekologista tekstiiliä ei ole olemassa, on syytä punnita mikä vaihtoehdoista on vähiten huono. Edellä mainitut seikat puoltavat bambuviskoosin käyttöä, jos vaihtoehtoisena raaka-aineena on muovi (polyesteri, polyamidi, akryyli).

lasten-ja-nuorten-sensitive-kerrasto-north-outdoor

Bambuneulos sopii hyvin käytettäväksi merinoneuloksen kanssa. Kaksi neuloskerrosta muodostavat yhden neulekankaan, joka on samaan aikaan tiivis, joustava ja hengittävä.

SENSITIVE mallisto hellii ihoa

Aluskerraston valinta kannattaa tehdä huolella, jos iho on herkkä. SENSITIVE mallistossa on ihoystävällisen bambuneuloksen lisäksi litteät taso-ommellut saumat, jotka eivät hierrä ihoa. Kun ihoa vasten on bambuneulos, voi päällä huoletta merinovillaa. Näin saat hyödynnettyä molempien luonnonkuitujen parhaat puolet.

Naisten kokoja on saatavilla koossa 2XS–2XL ja miehille koossa S–3XL. Lasten kokoja on saatavilla koossa 74–116 ja nuorten koossa 122–152.

Yhdistä kovilla pakkasilla SENSITIVE aluskerrasto merinovillaiseen välikerrastoon. SENSITIVE aluskerraston päälle sopii esimerkiksi ARCTIC välikerrasto.

kypärämyssy-sensitive-north-outdoor

SENSITIVE mallistossa on kerrastoja naisille, miehille, nuorille ja lapsille. Kerrastojen lisäksi tarjolla on tuubihuiveja ja kypärämyssyjä. Tuotteita on saatavilla meleeratun harmaina ja mustina. Kerraston bambuneuloksen väri vaihtelee. Kuvassa SENSITIVE kypärämyssy ja LAAVU haalari.

Tutustu naisten SENSITIVE tuotteisiin (2XS–2XL)

Tutustu miesten SENSITIVE tuotteisiin (S–3XL)

Tutustu nuorten SENSITIVE tuotteisiin (122–152)

Tutustu lasten SENSITIVE tuotteisiin (74–116)

merinovillaa-ja-bambua-herkkäihoisille-north-outdoor

Kokeile merinovillaa ja bambua herkälle iholle

#sensitive #bambu #aluskerrasto #merinovilla