search Created with Sketch.

Merinovilla muuttaa maailmaa

5.9.2018, Karoliina Borodavkin

Merinovilla on aikamme suorituskykyisin luonnonkuitu, joka haastaa mennen tullen keinokuituiset lämmikkeet. Merinovillan ansiosta saat hengittävän ja superlämpöisen vaatteen lisäksi kaupan päälle hyvän omantunnon.

Merinovilla on luonnon oma innovaatio. Karuissa olosuhteissa eläville merinolampaille on ajan saatossa kehittynyt poikkeuksellinen villapeite, jonka hyötyjä voidaan jalostaa myös vaateteollisuudessa.  Kaikki vaatteisiin käytettävä merinovilla saadaan talteen alueilta, joissa merinolammas menestyy. Rotua kasvatetaan Uudessa-Seelannissa sekä esimerkiksi Australiassa ja Etelä-Afrikassa. Merinolampaat ovat lähtöisin Uuden-Seelannin Etelä-Alppien vaihtelevista keleistä, missä lämpöasteet voivat heitellä useita kymmeniä asteita kesästä talveen.

Lämmin vaate & hyvä omatunto

Koska merinovilla itsessään sisältää kaikki tekniset ominaisuudet, joita kerrospukeutumisen lämpökerroksiin tarvitaan, ei vaatteisiin tarvitse lisätä keinotekoisia kuituja tai ennen kaikkea muovia. Loppuun käytetty tai vaelluksella hukattu merinovaate ei kuormita jätehuoltoa tai muodosta muovikertymiä vesistöihin. Luonnonkuitu maatuu ajan kanssa kokonaan.

North Outdoor nojaa tukevasti kestävän kehityksen periaatteisiin. Vaatteet on suunniteltu siten, että perusmallisto pysyy lähes samana vuodesta toiseen. Värit eivät muutu kausittain. Sen sijaan perusmalliston rinnalle tuodaan harkittuja uutuuksia silloin tällöin. Hyväksi havaitun luottotuotteen löytää yhä pari vuoden päästä uudelleen. Vaatteita voi käyttää yksittäin tai kerrospukeutumisessa. Yhdistelmämahdollisuuksia on useita. Tämän vuoksi vaatekertojen määrä on aina enemmän kuin osiensa summa.

Myös lampaiden kasvatuksessa on kiinnitetty huomiota vastuullisuuteen. North Outdoorin käyttämä villa on aina mulesing-vapaata ja Oeko-Tex-sertifioitua.

Lue lisää merinovillan ominaisuuksista ja kerrospukeutumisesta täältä.

#ekologisuus #mulesing-vapaa #luonnonkuitu #kerrospukeutuminen #merinovilla #merino