Merino

Merinovillan ominaisuudet

Luonnontuote

Merinovilla on 100% luonnontuote, jota saadaan merinolampaista. Merinon toiminnallisuus kuituna on tehnyt siitä yhden halutuimmista materiaaleista kylmissä ja kosteissa olosuhteissa.

Antibakteerinen

Merinovilla on luonnostaan antibakteerinen. Se ei kerää hajuja itseensä. Vaatteen raikastamiseen riittää usein pelkkä tuuletus.

Erittäin lämmin

Ohutkin merinovillakerros lämmittää tehokkaammin kuin yksikään tekokuitu.

Lämmittää kosteana

Merinovillakuitu voi imeä itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta tuntuen edelleen kuivalta ihoa vasten.

Joustava

Merinolangan erikoisen rakenteen vuoksi siitä voidaan valmistaa joustavia ja ohuita neuloksia ja kankaita. Kevyet ja istuvat merinovaatteet soveltuvat kerrospukeutumiseen hyvän istuvuuden ja mukavuuden ansiosta.

Ekologinen

Merinovillan käyttö tekstiiliteollisuudessa vähentää maailman muovikuormaa. Kun villakuitu pitää hävittää, se maatuu luonnollisesti vuosien aikana ja vapauttaa ravinteet takaisin maahan.

Hengittävä

Merinovilla on hengittävä luonnonkuitu, joka reagoi kehon lämpötilaan. Merinovillavaate tuntuu kylmällä lämpimältä, kuumalla viileältä.

Kosteudensiirtokyky

Merinovilla siirtää erittäin tehokkaasti kosteutta ja haihduttaa sen ilmaan.

Ei kutita

Merinovillakuitu on pitkä ja todella ohut. Se ei kutita paksumpien villalaatujen tavoin, vaan se tuntuu iholla miellyttävän pehmeältä.

Paloturvallinen

Villa vaatii syttyäkseen 570–600 asteen lämpötilan, kun puuvilla syttyy jo 225 asteessa. Villa ei myöskään sula, joten se ei voi tarttua syttyessään ihoon, kuten monet synteettiset materiaalit. Villaa käytetään paloturvallisuuden vuoksi paljon julkisissa tiloissa, kuten hotelleissa ja lentokentillä.

 • Saat 10 % alekoodin koko valikoimaan*

  Pysy ajan tasalla uusimpien North Outdoor -uutisten ja tarjousten avulla. Uutiskirjeemme tarjoaa inspiraatiota ja sisältää tietoa erikoistarjouksista, uutuustuotteista, kilpailuista sekä muista ajankohtaisista asioista.

  Kun tilaat uutiskirjeemme, saat 10 % alennukseen oikeuttavan henkilökohtaisen alekoodin, joka koskee koko valikoimaa.

  Voit milloin tahansa perua uutiskirjeen tilauksen.

 • Alennuskoodi on voimassa 30 päivää, ja sen voi käyttää vain kerran normaalihintaisiin tuotteisiin pl. lahjakortit. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai kampanjoihin.

 • Hidden
 • Hidden
  PP slash KK slash VVVV
 • Hidden
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.