search Created with Sketch.

Merino on metsästäjän paras ystävä

29.12.2017, Juho

Metsästäjän vaatetus on harrastuksen kannalta tärkeässä roolissa. Pitkä metsästyskausi ja vaihtuva keli asettavat vaatekerralle kovia vaatimuksia. Metsästysasu on parhaimmillaan lämmin, hengittävä ja kosteudelta suojaava. Merinovaatteet on tehty pitämään metsästäjä tyytyväisenä.

Liikkuvassa metsästyksessä syke nousee ja alimpien vaatekerrosten tehtävä on varmistaa kuiva ja lämmin olo myös silloin, kun olo on hikinen. Passissa kerrospukeutuminen on tärkeässä roolissa, kun pakkaslukemat purevat ja paikallaan olo jäähdyttää oloa entisestään.

Kylmänkokemus on aina yksilöllinen. North Outdoorin merinokerrosten avulla lämmönsäätely onnistuu helpoiten.

Aluskerroksen ohuet merinovillahousut ja -paita sopivat metsästyspuvun alle jo syksyn ensimmäisessä vilpoisessa kelissä. Kun elohopea painuu pakkasen puolelle, lisätään aluskerroksen päälle välikerros, joka koostuu paksummasta housusta ja poolokauluksellisesta paidasta. Tutustu mallistoihin täällä.

Olo kahden kerraston kanssa on yhä kevyt ja liikkuva. Asu täydentyy kovimmalla pakkasella istuvalla villapaidalla. Jalat pysyvät hikisenäkin kuivan ja lämpöisen tuntuisena koko kauden, kun valitset sopivan paksuisen sukan eri keleille.

Päällimmäisen kerroksen metsästyspuku on syytä olla tuulta ja kosteutta pitävä. Täydennä asu tarpeen vaatiessa tuubikaulurilla. Merinovillaiset kosketusnäyttöhanskat mahdollistavat lämpimän työskentelyn aseen ja älypuhelimen gps:n kanssa. Merinokokemus on täydellinen, kun painat päähäsi North Outdoorin pipon.

Metsästäjä ja hänen koira.

#metsästys #kerrospukeutuminen #merinovilla #merino