search Created with Sketch.

Lämpö ja hengittävyys ovat pilkkijän vaatetuksen tärkeimmät ominaisuudet

6.3.2018, Juho

Hyvin hengittävä merinovillakerrasto siirtää kosteuden pois iholta. Kun myös kuorikerros on läpäisevä, haihtuu kosteus ilmaan. Ilman tätä ominaisuutta, on reissusta vaikea nauttia.

Kävely- tai kelkkamatka pilkkipaikalle sekä kairaaminen nostavat helposti hien pintaan. Kun alin vaatekerta on merinovillaa, on olo aina lämmin myös hieman kosteana. Ilman sitä kokemus pilkkipaikalla voi olla hyytävän kylmä, kun kosteus jäähtyy ja asettuu jäiseksi ilmaksi ihoa vasten.

Kerrospukeutuminen on yhä tärkeämmässä roolissa, mitä kylmempi ulkona on.

Kerrospukeutuminen on yhä tärkeämmässä roolissa, mitä kylmempi ulkona on. Ohut merinokerrasto riittää lopputalven aurinkoisille pilkkiretkille. Pilkkireissun pituus määrittelee myös vaatetuksen määrää.

Monta ohutta kerrosta on aina parempi ratkaisu, kuin yksi paksu. Kerrosten väliin jäävä ilma lämpenee, mikä on kerrospukeutumisen salaisuus. Mitä enemmän kerroksia, sitä enemmän ilmakerroksia. Asua on helppo säätää kevyemmäksi paikan päällä. Lisälämmön hankkiminen on aina haastavampaa.

Ohuen Active-kerraston päälle, puetaan kovilla pakkasilla paksumpi Arctic-kerrasto. Arcticin korkea vetoketjullinen poolokaulus suojaa hyvin myös kaulaa. Kerraston housut nousevat riittävän korkealle ja pitkän mallinen paita laskeutuu takapuolen päälle. Lisää lämpöä saa kuohkeasta villapaidasta. Valitse päälle vielä hengittävä kuoriasu tai kovimmille pakkasille pilkkihaalari. Tärkeintä on varmistaa, että selkä pysyy hyvin piilossa kylmältä. Istuessa ja nostellessa selän suojaaminen on erittäin tärkeässä roolissa.

Täydennä merinokokemus tuubihuivilla, merinovillaisella pipolla ja 100% merinovillaisilla hansikkailla. Ne sopivat hyvin myös pilkkirukkasten alle. Jalat suojataan paksuimmilla 90% merinovillasukilla. Kovimmille pakkasille niiden alle puetaan toinen ohut merinovillasukka. Kerrospukeutumista parhaimmillaan!

Merinovillakerrasto lämmittää pilkillä.

#kerrasto #kerrospukeutuminen #merinovilla #merino