Merinovilla ja kerrospukeutuminen

23.8.2018, Karoliina Borodavkin

Kerrospukeutumisella tarkoitetaan yksinkertaisesti pukeutumista useampiin vaatekerroksiin. Jokainen ihminen kokee kylmän ja kosteuden eri tavalla. Toinen sietää pakkasasteita vähemmällä vaatetuksella, toinen palelee kesäilloissa. Kerrospukeutumisen avulla jokainen voi varustautua juuri oikealla, itselleen sopivalla tavalla ulkoiluun. Kun valitset keskenään toimivat kerrosmateriaalit ja vaatteet, pysyt lämpimänä ja kuivana kaikissa olosuhteissa liikkuvuudesta tinkimättä.

Aluskerros

Aluskerros on lähimpänä ihoa. Kerroksen tärkeimmät tehtävät ovat kosteudensiirto ja lämmöneristys. Aluskerroksella tarkoitetaan alusvaatteita (alushousut ja rintaliivit) ja aluskerraston lyhyt- ja pitkähihaista paitaa sekä housuja. Laadukas aluskerrasto on aina lämmin ja kuivan tuntuinen. Ratkaisu on merinovilla. Sen ohuet kuidut siirtävät tehokkaasti kosteutta ja haihduttavat sen ilmaan. Merinovillakerraston antibakteerisuus pitää hajuhaitat loitolla. Ominaisuudesta on hyötyä esimerkiksi vaelluksilla ja matkustaessa. Aluskerros on ohuempaa neulosta kuin välikerros. Yhdistä aluskerros kuorikerrokseen viileillä keleillä. Lisää välikerros, kun aluskerros ei enää yksinään riitä. Kylmyyden kokeminen on yksilöllistä.

Tutustu aluskerroksiin.

Välikerros

Välikerros puetaan aluskerroksen päälle. Välikerroksen tehtävä on lämmittää, hengittää ja siirtää kosteutta edelleen ulospäin läpi kuorikerroksen. Vaate on lämmin, kun se kykenee sitomaan ilmaa itseensä. Merinovilla on tässä maailman tehokkain kuitu. Mitä useampi merinokerros, sitä enemmän lämmittävää ilmaa asettuu neuloksiin. Hyvä välikerrasto on joustava, jotta se on helppo pukea aluskerraston päälle. Toimivassa alus- ja välikerrastoyhdistelmässä on helppo liikkua, kun ne istuvat täydellisesti yhteen. Kokonaisuutta voi täydentää merinovillapaidalla- ja takilla kovilla pakkasilla ja kun ulkona pitää olla pitkään paikallaan.

Tutustu välikerroksiin.

Kuorikerros

Kuorikerros suojaa tuulelta ja kosteudelta. Valitse uloin takki- ja housukerros näiden kriteerien perusteella.

Shop