Arctic-malliston pakkaskuvan ikuisti luontokuvaaja Konsta Linkola

9.12.2021, Kati Jukarainen

Arctic on merinovillamallisto, jonka inspiraationa toimii pohjoisen vaativat olosuhteet. Oli miten kylmä hyvänsä – Arctic toimii taatusti. Malliston hyisen pakkaskuvan taltioi tunnettu luontokuvaaja Konsta Linkola. Tutustu artikkelissa malliston uuteen ilmeeseen.

Arctic-kuva syntyi hiihtovaelluksella

Luontokuvaaja Konsta Linkola on aina kuvissaan läsnä. “Vaikka kuvaan metsää ilman vaeltajaa tai järveä ilman soutajaa, olen aina henkisesti läsnä kuvassa”, kertoo Linkola kuvausfilosofiastaan. Kuvissa on usein myös ihmisiä, sillä Linkolaa inspiroi ihmisten suhde luontoon ja puuhastelu siellä. “Objektiivisesti se näyttää usein pähkähullulta, mutta kun tarkastelee vaeltajaa tai avantouimaria pidempään, alkaa päästä sisään heidän mielentilaansa”.  

Arctic-malliston kuva on kuvattu  Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa hiihtovaelluksella. Kuva on Linkolle myös henkilökohtaisesti läheinen. Paketin kannessa ovat Linkolan veli ja isä kuutamoretkellä. Kolmikko jätti tavaransa leiriin ja suuntasi yöhiihdolle nauttimaan tähtitaivaasta.

“Hiihtovaelluksesta on tullut meidän perheellemme yhteinen perinne, ja melkein joka vuosi käymme talvella vaeltamassa jossain päin Lappia. Hiihtovaellus on hieno laji, koska se tuo retkikunnan todella läheiseen tilaan, jossa kaikki tsemppaavat ja auttavat toisiaan. Ilman kaveria ei välttämättä pärjää”, kertoo Linkola vaativasta lajista ja kuvaushetken tunnelmista.

North Outdoorin mallistokuvat ovat Suomen eturivin luontokuvaajien käsialaa. Arctic -mallistokuvan kuvasi Konsta Linkola.

konsta-linkola_northoutdoor

Konsta Linkola dokumentoi luontoa rakastavien elämää

“Suomi on täynnä kauniita paikkoja, mutta kyllä parhaat löytyvät sieltä missä tunnet olosi hyväksi”, kertoo Linkola kohteista, joissa kuvaa mieluiten. Aina ei tarvita jotain erikoista. Linkola jatkaa: “Minulle paras paikka on usein mökki, jossa on hyviä ihmisiä. Mökki on monille suomalaisille tutuin kosketuspinta luontoon ja irtiotto kiireisestä arjesta”.

Kamera on pysynyt Linkolan käsissä teini-ikäisestä saakka. Partioleireillä aloitettu harrastus vei mennessään. “Tästä alkanut kiinnostus on vienyt minut ympäri maailmaa kohta kymmenen vuoden ajan. Opiskelin vuoden Berliinissä, mutta totesin oppivani itse paremmin työn kautta”, kertoo Linkola urastaan. 

Linkola on monipuolinen ja avarakatseinen kuvaaja: “Olen sillä tavalla kaikkiruokainen, että löydän jokaiselta vuoden ajalta hyviä retkiä ja aktiviteetteja. Syksy on kyllä hienoa aikaa, kun ruska värjää maan sekä puut, ja revontulet alkavat näkyä pimenevillä yötaivailla”.

Linkola kuvaa aina ulkona. Hän nauttii kaupallisista tuotannoista, koska niissä saa työskennellä muiden luovien ihmisten kanssa.

“Nämä tuotannot voivat olla periaatteessa mitä vain, mutta lähtökohtaisesti studion ulkopuolella”, kertoo Linkola.

Kuvaaminen on myös vapaa-ajalla tärkeää Linkolalle:  “Omaksi huvikseni ja taiteen takia keskityn kuvaamaan ihmisiä luonnossa ja meidän vaikutusta ympäristöömme. Alan kyllä päästä vuosi vuodelta enemmän muotokuvauksenkin makuun”, päättää Linkola. 

Tutustu Konsta Linkolan verkkosivuihin täällä.

Konsta Linkolan kuvia voi ihailla Instagramissa, jossa Linkolalla on yli 48 tuhatta seuraajaa.

Arctic on merinovillamallisto pohjoisen vaativiin olosuhteisiin

Arctic on laadukas välikerroksen mallisto, josta löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja erittäin lämpimään pukeutumiseen. Arctic-merinovillavaatteet sopivat välikerrokseksi pakkasille. Paksumpia kerrastoja voi käyttää myös suoraan iholla. Malliston uutuus ovat pitkälahkeiset bokserit miehille ja naisille. Arctic-vaatteet on helppo yhdistää muihin North Outdoorin ohuempiin kerrastoihin. 

#konstalinkola #arctic