Activen mallistokuvassa kuohuu Kuusamon kansallispuiston Myllykoski, jonka taltioi valokuvaaja Daniel Taipale

8.11.2021, Kati Jukarainen

Active on merinovillamallisto, joka on suunniteltu aktiiviseen elämään. Mallisto pitää sisällään 100% merinovillaisia aluskerroksen vaatteita ja asusteita. Malliston upean kuvan otti tunnettu luontokuvaaja ja seikkailija Daniel Taipale. Tutustu blogissa Activen uuteen ilmeeseen.

daniel-taipale-north-outdoor

Active-kuvassa koski kuohuu yli 30 asteen pakkasessa

Kokenut reissaaja Daniel Taipale ikuisti Active-mallistokuvan talvisella kuvausmatkalla Kuusamon kansallispuistossa. Kun ystäväporukan kuvausreissulle osui erittäin kylmä ajanjakso, inspiroi se suuntaamaan koskelle.

“Pakkasta oli muistaakseni noin -34°C. Olimme saaneet auton liikkeelle, ja halusimme nähdä kuohuvan kosken kovassa pakkasessa”.

Paukkupakkasissa oli hyvätkin puolensa, koska muita innokkaita kylmää uhmaavia ei ollut paikalla. “Muita ei alueella silloin liikuskellut, joten saimme nauttia paikasta omalla porukallamme. Pieni valonpilkahdus lyhyen päivän aikana oli omiaan tuomaan lämmintä fiilistä tähän hauskaan muistoon kuvaushetkestä.”, muistelee Taipale. 

North Outdoorin mallistokuvat ovat Suomen eturivin luontokuvaajien käsialaa. Active-mallistokuvan kuvasi Daniel Taipale. Hänen kuviaan voi nähdä esimerkiksi Instagramissa, jossa Taipaleella on hurjat 190 tuhatta seuraajaa. 

Daniel Taipaletta viehättää luontokuvauksen monipuolisuus

Daniel Taipale nauttii monipuolisesta tekemisestä, jonka kuvaaminen luonnossa tarjoaa. 

“Luontokuvauksessa yhdistyvät niin monet eri aistit, joka on aivan mahtavaa”, kertoo Taipale. Ja tärkeintä hänelle on tietenkin itse luonnossa oleminen.

Kameraan Taipale tarttui jo lähes 20 vuotta sitten.

“Olen aloittanut kuvaamisen oman nuoruuden harrastuksen, eli lumilautailun kuvaamisen parista. Luonto, ihmisen yhteys luontoon ja niiden dokumentointi olivat jo silloin isossa roolissa”, kertoo Taipale kuvaamisen alkuajoista.

Taipale kuvaa ja dokumentoi yhä mieluiten ihmisen ja luonnon vuorovaikutusta. Esimerkkinä tästä hän mainitsee retkeilyn, joka on lähellä miehen sydäntä.

“Mä itse tykkään Kuusamon lähialueista ehkä eniten vaihtelevuutensa puolesta. Toki pohjoisen tunturimaisemat on vailla vertaansa vuodenajasta riippumatta”, kertoo Taipale mieluisimmista kuvauskohteistaan.

Taipaleen mielestä kivoin vuodenaika kuvata on syksy.

“Luonto on täynnä värien riemua, ja sää vaihtelee monesti erittäin paljon, joten kuvat ovat yksilöllisempiä. Lämpötila on vielä erittäin inhimillinen tähän aikaan vuodesta”, päättää Taipale.

Active-mallisto oman elämänsä reippailijoille

100% merinovillaneulos takaa, että saat käyttöösi kaikki merinovillan hyödyt täysimääräisenä! Active-malliston aluskerroksen vaatteet ja asusteet ovat ehdottoman lämpöisiä, hengittäviä ja antibakteerisia. Lisäksi vaatteet siirtävät todella tehokkaasti kosteutta seuraavaan kerrokseen. Siksi olo tuntuu aina kuivalta, kun käytät Active-malliston kerrastoa tai alusvaatteita. Antibakteerisuus takaa, että vaate puhdistaa itsensä raikkaassa ilmassa. Siksi vaatteisiin ei tartu edes hien haju. North Outdoor suosittelee Active-mallistoa aktiiviseen ulkoiluun ja ulkotöihin.

 

#active #danieltaipale