search Created with Sketch.

4 hyvää syytä valita merinovilla urheiluun

10.2.2021, Kati Prusi

Valitse merinovilla urheiluun. Materiaali tarjoaa luonnostaan kaikki ne ominaisuudet, joita urheilutekstiilien valmistajat ovat suosineet jo vuosia. Ekologinen vaihtoehto ei kalpene keinokuiduille. Laadukkaan urheiluvaatteen lisäksi saat kaupan päälle hyvän omantunnon. Poimi artikkelista parhaat vinkit, miksi merinovilla on täydellinen valinta urheiluun ja ulkoiluun. 

Merinovilla voi imeä itseensä 30 % oman painonsa verran kosteutta. Tästä johtuen materiaali tuntuu  kuivalta myös hieman kosteana. Lisäksi merinovilla kuivuu nopeasti. 

1. Merinovilla lämmittää ja viilentää

Merinovilla sitoo itseensä ilmaa tehokkaammin kuin yksikään muu kuitu. Merinovillaan sitoutunut ilma pitää lämpimänä kylmissä olosuhteissa. Merinovillavaate on loistava valinta vaihteleviin sääolosuhteisiin, koska materiaali tasaa kehon lämpötilaa. Ominaisuuden ansiosta vaate tuntuu kylmällä lämpimältä ja kuumalla viileältä. Merinovillakerrasto on monen talvisuosikki, mutta ohuet merinovaatteet ovat hyvä valinta kesäkäyttöön. Ota kokeiluun esimerkiksi merinovillashortsit ja ylläty!

Merinovilla on loistava materiaali urheiluvaatteisiin. Merinovillavaatteet soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön. 

2. Eroon haisevista urheiluvaatteista

Merinovilla on luonnostaan antibakteerinen luonnonkuitu. Tämä tarkoittaa, että se ei kerää itseensä likaa tai hajuja. Tämä on yksi parhaista syistä valita merinovilla urheiluun. Materiaalilla on myös luontainen kyky puhdistaa itsensä raikkaassa ilmassa. Vaatteelle riittää huolloksi usein pelkkä tuuletus. Merinovillasta valmistettu urheiluvaate ei vaadi pesua yhtä usein kuin tekokuituiset vaatteet.

Ripusta merinovillainen treenipaita urheilusuorituksen jälkeen hetkeksi ulos tuulettumaan. Parin tunnin jälkeen paita on täysin hajuton. 

3. Tehokas kosteudensiirto

Merinovilla siirtää kosteutta tehokkaasti pois iholta seuraaviin kerroksiin, josta kosteus haihtuu ilmaan. Tämän vuoksi merinovillavaatteet tuntuvat miellyttävältä kovan sykkeen treeneissä niin talvella kuin kesällä. Ominaisuuden ansiosta materiaali sopii hyvin myös sisäliikuntalajeihin. 

4. Merinoneulos on erittäin joustavaa

Merinovilla on erittäin ohut ja pitkä kuitu, josta voidaan valmistaa ohuita ja hyvin joustavia neuloksia. Aktiiviselle liikkujalle suunniteltu North Outdoorin Intense Pro -mallisto sopii monipuolisesti talvi- ja kesäliikuntalajeihin. Malliston materiaalina on käytetty merinovillan lisäksi bambua. Erittäin pehmeä neulos sopii myös kaikkein herkimmälle iholle. Malliston juoksushortsit, t-paita ja juoksupaita on suunniteltu erityisesti kesäkaudella käytettäviksi. Mallistosta löytyy myös monikäyttöisiä paitoja, housuja ja huppareita.  

 

Rentoon ja aktiiviseen elämäntyyliin suunniteltu All Day -mallisto tarjoaa laajan valikoiman tyylikkäitä ja urheilullisia vapaa-ajan vaatteita. Malliston etuna on tuotteiden monikäyttöisyys – samaa paitaa voi hyvin käyttää urheilussa ja rennossa vapaa-ajan käytössä. All Day -mallistosta löytyy tyylikkäitä merinovillaisia huppareita, housuja, paitoja, shortseja ja toppeja. Esimerkiksi All Day -housut ovat saavuttaneet suuren suosion North Outdoorin asiakkaiden keskuudessa. 

 

#urheiluvaatteet #all day #intense pro #urheilu